Φακοί Blue Light: Πως Να Επιλέξεις Τους Κατάλληλους

Πολλοί άνθρωποι που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους δουλεύοντας μπροστά στην οθόνη ενός laptop ή ενός υπολογιστή, παραπονιούνται ότι αισθάνονται καταπονημένα τα μάτια τους, εμφανίζωντας συμπτώματα όπως ξηροφθαλμία, ημικρανίες και  θολή όραση στο τέλος της ημέρας τους. Έρευνες δείχνουν ότι από την τελευταία δεκαετία με την άνθηση των υπολογιστών η καταπόνηση των ματιών από ψηφιακές συσκευές, (γνωστή και ως computer vison syndrome) έχει αυξηθεί σε ποσοστό πάνω από 62%. Βασικός παράγοντας που συμβάλλει σε αυτήν την κατάσταση είναι η φωτεινότητα που εκπέμπεται από τις ψηφιακές οθόνες στην καθημερινότητα μας. Από τα κινητά και τον υπολογιστή μας, μέχρι της τηλεόραση στο σπίτι μας. 

Τα γυαλιά blue light μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ανακούφιση των παραπάνω συμπτωμάτων. Εάν έχετε κάποιο από αυτά, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν οφθαλμίατρο για σωστή διάγνωση, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε στην κατάλληλη θεραπεία σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο άλλο οφθαλμολογικό πρόβλημα.

Τις περισσότερες φορές, το να φοράτε ένα ζευγάρι γυαλιά blue light μπορεί να είναι μια απλή λύση που θα σας βοηθήσει να ανακουφίστείτε από αυτά τα συμπτώματα ή να αποτρέψετε την επιδείνωση τους. Παρόλο που τα γυαλιά οράσεως χρησιμοποιούνται κυρίως από άτομα που έχουν δυσκολία στην όρασή τους, σήμερα πολλοί άνθρωποι παίρνουν γυαλιά προστασίας από το μπλε φως, (χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια ιατρική συνταγή) για να προστατεύσουν τα μάτια τους από το σύνδρομο CVS.

 

working on laptop wearing blue light glasses

 

Τι γυαλιά blue light πρέπει να επιλέξετε όμως; Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις βασικές διαφορές των γυαλιών με blue light φακούς και των γυαλιών με επίστρωση blue light.

Και οι δύο κατηγορίες μπλοκάρουν το μπλε φως αποτελεσματικά, ωστόσο σε διαφορετικό βαθμό και με διαφορετικό τρόπο. Αναλόγως τον χρόνο που αφιερώνεται μπροστά σε οθόνες, την χρήση που κάνεται αλλά και την ώρα της ημέρας, ίσως να χρειάζεστε διαφορετικό τύπο γυαλιών για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Η βασική διαφορά μεταξύ επίστρωσης blue light ή blue light στην ύλη των φακών είναι ότι οι φακοί μπλε φωτός εμποδίζουν τις ακτίνες υψηλής ενέργειας του μπλε φωτός που εκπέμπονται από τις οθόνες led έως και 80% πιο αποτελεσματικά. Τα γυαλιά με επίστρωση μπλε φωτός γυαλιά διαθέτουν μια εξωτερική μεμβράνη στο φακό για την αντανάκλαση του φωτός και τη μείωση της λάμψης για πιο καθαρή όραση, αλλά δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά αφού επιτρέπουν όλο το ορατό φως να απορροφάται από τα μάτια μας.

 

Από την άλλη τα καλής ποιότητας προστατευτικά γυαλιά με blue light στην ύλη του φακού, μπλοκάρουν και φιλτράρουν τις επιβλαβείς ακτίνες μπλε φωτός που εκπέμπονται από διάφορες συσκευές και φώτα που μας περιβάλλουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μας. Η επανειλημμένη έκθεση σε αυτό το επιβλαβές μπλε φως σε καθημερινή βάση έχει γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένη, γεγονός που προκαλεί βλάβη στα μάτια μας.

Γυαλιά blue light επάνω σε θήλη γυαλιών Eyedocare.


Για να προστατεύσετε τα μάτια σας και τη γενική υγεία σας από αυτό το επιβλαβές μπλε φως, είναι απαραίτητο να φοράτε τα κατάλληλα επιστημονικά γυαλιά που μπλοκάρουν το μπλε φως. Ένα ποιοτικό ζευγάρι γυαλιά που μπλοκάρουν το μπλε φως, είναι ένας βασικός σύμμαχος των ματιών σας στην καθημερινότητα, προστατεύοντας σας από το CVS, διασφαλίζοντας την αποδοτική και ξεκούραστη λειτουργία των ματιών σας.

 

Στην EyeDoCare, διαθέτουμε αποκλειστικά γυαλιά με blue light στην ύλη του φακού, εστιάζοντας στην ποιότητα των οπτικών μας συνδυάζοντας τους με μοντέρνους σκελετούς σε ανδρικά και γυναικεία γυαλιά blue light. Μια επίσκεψη στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα είναι αρκετή για να ανακαλύψετε το σχέδιο που ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο. Με αυθημερόν δωρεάν αποστολή, μην χάνεις άλλο χρόνο να προστατεύσεις τα μάτια σου με ποιότητα αλλά και στύλ.