Blue Light και Υπολογιστής: 4 σημάδια που πρέπει να προσέξεις!

Το φυσικό μπλε φως μπορεί να είναι μια μεγάλη φυσική πηγή ενέργεια και προέρχεται από τον ήλιο. Ωστόσο, στις μέρες μας περιβαλλόμαστε τόσο από το φυσικό όσο και από το τεχνητό φως. Όταν η καθημερινότητα μας είναι γύρω από τις ψηφιακές συσκευές, είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι στις πιθανές παρενέργειες του τεχνητού μπλε φωτός. Έχετε ακούσει γι' αυτές;

Παρακάτω, έχουμε συγκεντώσει τις πιο συνηθισμένες από αυτές τις παρενέργειες, οι οποίες χυπάνε το καμπανάκι ότι χρειαζόμαστε προστασία για τα μάτια μας:

eye strain
  • Καταπονημένα και ξερά μάτια. Συνηθισμένα συμπτώματα αποτελούν η αίσθηση ότι τα μάτια "καίνε", τα τσιμπήματα και η ερυθρότητα των ματιών και η ευαισθησία στο φως. Μπορεί επίσης να συνοδεύονται από το λεγόμενο σύνδρομο της όρασης του υπολογιστή (CVS γνωστό και ως Computer Vision Syndrome ), το οποίο χαρακτηρίζεται από πονοκεφάλους, θολή όραση και πόνο στον αυχένα και τους ώμους.  

      overexposure blue light

  • Διαταραχή κύκλου του ύπνου : Σύμφωνα με ένα πείραμα που διεξήγαγαν ερευνητές του Harvard, μετά από έκθεση για περισσότερες από 6 ώρες σε μπλε φως (σε σύγκριση με την ίδια έκθεση σε πράσινο φως), διαπίστωσαν ότι το μπλε φως είχε μετατοπίσει τον κιρκάδιο κύκλο κατά δύο φορές περισσότερο από το πράσινο φως (3 ώρες έναντι 1,5 ώρας). Το μπλε φως είχε επίσης καταστείλει διπλάσια ποσότητα μελατονίνης από ό,τι η έκθεση στο πράσινο φως. Η μελατονίνη, είναι μια ορμόνη, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε.
  • Κόπωση των ματιών : Όταν περνάμε πολλές ώρες μπροστά από ψηφιακές συσκευές, τα μάτια μας εξαντλούνται και μπορεί να αρχίσουν να πονάνε. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να εστιάσουμε και να συγκεντρωθούμε στην εργασία ή σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Η ομάδα της EyeDoCare ετόιμασε έναν αναλυτικό οδηγό για να εξηγήσουμε ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που σχετίζονται με την υπερβολική έκθεση στο τεχνητό μπλε φως: Γιατί πονάνε τα μάτια μας;
  • Προβλήματα όρασης: συνδέεται με την ικανότητα των ματιών μας να εστιάζουν σωστά. Όλοι γνωρίζουμε ότι μεγαλώνοντας τείνουμε να χάνουμε την ακρίβεια της όρασης- ωστόσο,κουράζοντας και εξαντλώντας τακτικά τα μάτια μας, μπορούμε στην να επιδεινώσουμε τις επιπτώσεις αυτές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα όρασης. Αν αισθάνεστε ότι αυτό μπορεί να ισχύει για εσάς, δείτε τα πιο συνηθισμένα σημάδια, που σας δείχνουν ότι ίσως χρειάζεστε ένα ζευγάρι προστατευτικά γυαλιά.

Λειτουργούν πραγματικά τα γυαλιά μπλε φωτός;

Λιγότερο από εκατό χρόνια πριν, η ιδέα της προστασίας του δέρματός μας από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες UV του ηλίου έγινε για πρώτη φορά μεγάλο θέμα. Μέχρι τη δεκαετία του 1980, είχαμε κατανοήσει πολύ καλύτερα τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί στο δέρμα μας. Θα μπορούσατε να φανταστείτε τώρα να περνάτε ολόκληρες μέρες κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς καμία απολύτως προστασία; 

Στην σημερινή πολυάσχολη ψηφιακή ζωή μας, όλοι μας περνάμε πολλές ώρες μπροστά από τις οθόνες μας και μέχρι πολύ πρόσφατα, το κάναμε αυτό χωρίς προστασία. Τώρα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες, οπότε μοιάζει αυτονόητο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα μάτια μας. Τα blue light γυαλιά μας έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για αυτόν τον σκοπό, και είναι κομψά, άνετα και μπορείτε να τα αγοράσετε χωρίς να χρειάζεται ιατρική συνταγή!

Μην χάνετε άλλο χρόνο να προστατεύσετε τα μάτια σας! Διαλέξτε ένα από τα ειδικά σχεδιασμένα γυαλιά μας και θα σας το στείλουμε εντός 24 ωρών. Δείτε εδώ τα σχέδια μας.

 

 


Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα από την χρήση των γυαλιών Blue Light Block της EyeDoCare ; 

 

better focus

Αυξάνει την συγκέντρωση 

reduce eye strain

Μειώνει την καταπόνηση των ματιών

reduce cvs

Μειώνει το Computer Vision Syndrome


improves posture

Βελτιώνει τη στάση του σώματος μπροστά στον υπολογιστή

better sleep cycles

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου προστατεύοντας τα επίπεδα μελατονίνης


EyeDoCare | Φροντίζουμε για τα μάτια σας!