Σύνδρομο Όρασης Υπολογιστή

Τι είναι το Σύνδρομο Όρασης Υπολογιστή?

Το σύνδρομο όρασης υπολογιστή (γνωστό και ως CSV) δεν είναι ένα πρόβλημα που αποτυπώνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Αντίθετα, περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά οφθαλμικών προβλημάτων, όπως είναι ο πόνος στα μάτια, οι πονοκεφάλοι, η θολή όραση, η ξηροφθαλμία και ο πόνος στον αυχένα ή τους ώμους.Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινότητα μας πλέον περιστρέφεται γύρω από καθιστική εργασία μπροστά από οθόνες και υπολογιστές, με την στάση του σώματος μας να μην είναι η κατάλληλη πολλές φορές και η πολύωρη έκθεση στην ακτινοβολία από τις οθόνες να είναι επιβλαβέγια τα μάτια μας. Ενώ πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι το πρόβλημα είναι απλώς η υπερβολική χρήση των ψηφιακών συσκευώς τους, οι επιστήμονες έχουν καθορίσει ότι πολλά από αυτά τα συμπτώματα μπορούν να εξαλειφθούν μέσω καλύτερων συνηθειών και κατανόησης από πού προέρχονται το σύνδρομο CSV. 

Τα κύρια συμπτώματα του συνδρόμου είναι

  • Κόπωση των ματιών και φαγούρα στα μάτια
  • Ξηροφθαλμία και κόκκινα μάτια
  • Θολή όραση με αδυναμία εστίασης και πολλές φορές αίσθημα "διπλής όρασης"
  • Έντονοι πονοκέφαλοι και πόνος στον αυχένα ή στην ωμοπλάτη,
  • Έλλειψη συγκέντρωσης με αποτέλεσμα μειωμένη παραγωγικότητα

 

Τι προκαλεί το Σύνδρομο Όρασης Υπολογιστή?

άνδρας που δουλεύει μπροστά σε 3 οθόνες και έχει σύνδρομο όρασης υπολογιστή

Όταν εργαζόμαστε σε έναν υπολογιστή, τα μάτια μας πρέπει να εστιάζουν και να επικεντρώνονται συνεχώς σε αυτό που κάνουμε. Κινούνται πέρα ​​δώθε καθώς διαβάζουμε, πληκτρολογούμε και κάνουμε εργασίες στην οθόνη μας.  Τα μάτια αντιδρούν σε εικόνες που κινούνται και αλλάζουν συνεχώς, μετατοπίζοντας την εστίαση, στέλνοντας γρήγορα μεταβαλλόμενες εικόνες στον εγκέφαλο. Σε αντίθεση με ένα βιβλίο, η οθόνη προσθέτει αντίθεση, τρεμόπαιγμα και λάμψη την οποία δεν μπορούμε να καταλάβουμε με γυμνό μάτι. Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εξαντλούνται οι μύες των ματιών. Έχει αποδεδειχθεί ότι όταν είμαστε μπροστά σε ψηφιακές συσκευές (από οθόνες και κινητά μέχρι τηλεοράσεις και tablet), ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας πολύ λιγότερο. Το βλεφάρισμα των ματιών μας, είναι ο φυσικός μηχανισμός ενυδάτωσης του ματιού μας, κατά συνέπεια αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μάτια να στεγνώνουν και να θολώνουν την όρασή.

Τα συμπτώματα του CVS μπορούν να προκληθούν από:

  • Κακό φωτισμό στον χώρο εργασίας
  • Αντανακλάσεις στην οθόνη
  • Ακατάλληλη απόσταση και ανατομική θέση του σώματος
  • Ακατάλληλα γυαλιά οράσεως ( λάθος μετρήσεις σε μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία)
  • υπερβολικές ώρες έκθεσης σε οθόνες

 

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το Σύνδρομο Όρασης Υπολογιστή?

γυαλιά blue light επάνω σε θήκη γυαλιών eyedocare

 Τα ειδικά γυαλιά blue light, είναι μια λύση που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην ανακούφιση των παραπάνω συμπτωμάτων ενώ εργάζεστε σε υπολογιστή. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα ανακαλύψετε μια μεγάλη συλλογή από εξειδικευμένα γυαλιά blue light για την αντιμετώπιση του σύνδρομου CSV. Τα ειδικά σχεδιασμένα γυαλιά μας, μειώνουν το συνεχές μοτίβο επαναεστίασης που ακολουθούν τα μάτια όταν είμαστε μπροστά από οθόνες.Τα γυαλιά blue light της EyeDoCare μειώνουν έως και 60% την ακτινοβολία από τις οθόνες του υπολογιστή, βοηθώντας το μάτι να εστιάσει καλύτερα και φιλτράρωντας επιτυχημένα τα κύματα μπλε φωτός που εκπέμπονται.